Kolumna24 promuje w Łasku lokalny rynek motoryzacyjny
Jako, że serwis informacyjny Kolumna24 został stworzony w celu informowania mieszkańców Łasku i okolic o najważniejszych wydarzeniach w regionie, staramy się rozwijać również dział ogłoszeń w celu promocji ofert sprzedaży i kupna oraz usług publikowanych przez lokalną społeczność regionu łódzkiego ale nie tylko.
2016-06-03, 13:12

W związku z rozwojem serwisu i aktywną optymalizacji treści na stronie internetowej pod kątem lokalnych wyników wyszukiwania stajemy się bardziej atrakcyjni dla lokalnych przedsiębiorstw szukających nowych kanałów dotarcia do potencjalnych klientów w Łasku i okolicach. W przypadku użytkowników serwisu informacyjnego Kolumna24, dostają oni do ręki gotowe i bezpłatne narzędzie jakim są ogłoszenia regionalne. Korzystając z własnych doświadczeń podczas użytkowania tego typu serwisów staraliśmy się wybrać ich najlepsze cechy i przenieść na lokalny grunt. Dlatego od samego początku nie wprowadziliśmy żadnych limitów na ilość dodawanej treści a wręcz przeciwnie wskazujemy korzyści z obszernych ofert. W dodatku dodawanie ogłoszenia przez zarejestrowanego użytkownika jest bezpłatne i nie wiąże się z żadnymi dodatkowymi opłatami.

Naszym celem jest pokazanie korzyści innym użytkownikom jakie odniosą dzięki wykorzystaniu naszych narzędzi. Dlatego przygotowaliśmy podstronę informacyjną regionalnej firmy z ich ofertą - Centrum Przyczep Marter, zajmującej się się wypożyczaniem oraz sprzedażą przyczep samochodowych oraz kempingowych. W ramach działań marketingowych została przygotowana dedykowana podstrona informacyjna z podstawowymi informacjami o firmie i jej ofercie, zostanie przeprowadzona kampania banerowa na wybranych stronach serwisu informacyjnego Kolumna24 a także promocja oferty w dziale ogłoszeń. W związku z tym, że firma działa w sektorze motoryzacyjnym a dokładnie w podkategorii przyczepy kempingowe i samochodowe aby ułatwić marketing w wyszukiwarkach, ogłoszenia wyświetlane są w wynikach wyszukiwania według miast. Kolejnym etapem długofalowych działań marketingowych będzie przygotowanie wspólnych narzędzi reklamowych w postaci plakatów i ulotek, które będą dystrybuowane mieszkańców Łasku i okolicznych miejscowości.

Wszystkie te działania mają ułatwić rozpoznawalność obu marek na lokalnym rynku oraz wesprzeć dodatkowo już prowadzone działania marketingowe w portalach społecznościowych  takich jak Facebook,  Twitter, Instagram czy Google+.

Marki Kolumna24.pl oraz Centrum Przyczep Marter:

*** Kolumna24.pl jest regionalnym serwisem informacyjnym przygotowanym dla lokalnych mieszkańców regionu łódzkiego. Oprócz artykułów na temat wydarzeń w regionie czytelnicy znajdą także wiadomości sportowe oraz finansowe. Uzupełniając ofertę motoryzacyjną publikujemy także artykuły związane z caravaningiem. Prowadzony jest także dział ogłoszeń z możliwością dodawania bezpłatnych ofert od zarejestrowanych użytkowników. Serwis został przygotowany zgodnie z wszelkimi wytycznymi Google poprzez optymalizację treści aby ułatwić jego widoczność. Każda podstrona ma swoją wersję mobilną przez co wszystkie treści są łatwe do przeglądania na różnych urządzeniach przenośnych.

*** Centrum Przyczep Marter posiada w swojej ofercie przyczepy samochodowe z możliwością wypożyczenia a także lawetę samochodową. Ponadto już teraz można wypożyczyć także przyczepę kempingową na wakacyjny wyjazd. Dotychczas wszelkie działania marketingowe były prowadzone jedynie w serwisach społecznościowych. Teraz dzięki wykorzystaniu przestrzeni serwisu Kolumna24 poprawi się zasięg marki Marter na rynku lokalnym. Wypożyczalnia i sprzedaż przyczep Marter zlokalizowana jest na Przygoniu przy ulicy Łąkowej 3 w województwie łódzkim.